UUSI SINKKUARVIO // A REVIEW ABOUT ISÄNI -SINGLE

Tammikuussa kerrassaan mainion Rakkaudesta lajiin -ensisinkkunsa julkaissut Olento Orchestral iskee toisen kappaleellisen tummaa indiepoppia, jolla nordic noir puskee esiin outoja kukkiaan. Isäni on rönsyilevän viekoitteleva kertomus, jonka aukeneminen ja sisällön tulkinta ovat paljolti kiinni itse kustakin kuulijasta. Kristallieläimistä ja menneistä polvista laulaminen näin äkkiväärässä äänimaisemassa tuo mieleen yllättäen Sielun Veljet, mikä ei ole koskaan huono asia. 

Takova rytmi on vahva ja hallitseva, mutta silti riittävästi taustalla pysyvä. Vokalistit Tellervo Kalleinen ja Outi Vuoriranta enemmänkin julistavat kuin laulavat, ja sanat vangitsevat huomion kerran toisensa jälkeen. Sivummalla Kaisa Salmi tekee pienillä pianokuvioillaan kummia, Saara Viikan sellon asettuessa toiseksi laulun vastavoimaksi. Nämä voimat eivät kuitenkaan taistele toisiaan vastaan, vaan täydentävät ja vahvistavat jokainen toistaan. Upeaa kontrastia, jännitettä ja rakentelua, tämä biisi saa toistuvasti ihokarvat koholle.

Mika Roth

http://www.desibeli.net/juttu/3155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *