Mika Roth calls Aurinko -single as “a little master piece”

Mika Rothin arvio kokonaisuudessaan:

Olento Orchestral: Aurinko
Kaukaisu Music

Joskus tärkein osa kappaleesta on melodia, toisinaan riffi ja aina silloin tällöin myös rytmin poljento. Olento Orchestralin uusin sinkku, Aurinko, on mielestäni mitä selvimmin rytmiinsä rakentuva pikku mestariteos, muita osa-alueita mitenkään väheksymättä. En tiedä miksi, mutta tällaisessa folkmaisessa juoksutuksessa on vain sitä jotain, joka muuttaa lyijyn kullaksi. Saatesanoissa todetaan osuvasti, että ryhmän luomasta musiikista puuttuu tyystin ajantaju, ja ajan kahleista vapautuminen on muutenkin uuden sinkkubiisin kantava teema.

Hitaana pyörteenä kiertävän rytmin reunalla kuullaan niin vierailevan Salmun Deerin harppua kuin sähkökitaraakin, vokaalien ollessa ennemminkin ääneen lausuttua runoutta kuin mitään perinteistä ”aavan meren tuolla puolen..” -maalailua. Hypnoottinen kulku kestää yllättäen päälle kuusi minuuttia, mutta ainakin omasta puolestani voisin viihtyä ikuisesti taivaalla kiertävän auringon alla huomattavasti pidempäänkin. Hieno kappale, jossa ajattomuus ja ajan rajallisuus tuijottavat toisiaan rytmin ylitse.

Mika Roth

http://www.desibeli.net/juttu/3282

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *